Easy Living -artikkelit

Lisää omaa tilaa juuri sinulle?

24.02 2017

Halua ja intoa olisi, mutta ei tilaa maalata, soittaa, tanssia, tehdä käsitöitä, kokata tai
työstää omaa projektia? Varmasti tutulta kuulostaa monen nuoren kohdalla. Omassa
päässä on visio projektista ja halua olisi tarttua pensseliin tai ompelukoneeseen, mutta
niin kunnon välineistä kuin tiloistakin on pulaa.

Savonlinnan Opiskelija-asunnot haluaa antaa nuorille mahdollisuuksia harrastaa ja toteuttaa itseään. Verstas- tai toimintatilatyyppinen ratkaisu järjestyy vuoden 2017 aikana SAO:n opiskelijoille, kun SAO antaa asukkaidensa käyttöön lisää omaa harraste- ja ajanviettotilaa.

Oma tila kannustaa luovuuteen ja projekteihin

SAO:lla on havaittu sama trendi, joka on tuttu laajemmin ja yhteiskunnallisestikin: yhteisöllisyys on vähentynyt, ja sosiaalisen median ja digitaalisten ajanvietemahdollisuuksien kautta jokaisen on helppo jäädä illoiksi omaan asuntoon läppärin tai kännykän kanssa. Sosiaalisia tilanteita ja ihmissuhteita sekä itsensä toteuttamista ja harrastamista ei kuitenkaan korvaa mikään.

Kaikki eivät nikkarointia tai luovaa harrastamista kaipaa, mutta SAO:n mukaan mahdollisuuksia siihen tulisi lisätä. Tähän tarpeeseen ratkaisu löytyikin läheltä: SAO:n
omista asuntokohteista, joissa on tällä hetkellä vähäisellä käytöllä olevaa tilaa.

Tyhjät tilat hyötykäyttöön

Nuorten omaksi tilaksi SAO:lla on kaavailtu kohteet: Vuorilinna, Malakias 107 ja 109. Tulevat harrastetilat ovat opiskelijaa lähellä: samassa talossa jossa asuntokin sijaitsee. Siten tarvikkeita ja harrastusvälineitä ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja, mikä helpottaa autottomia opiskelijoita. Tällä hetkellä vähäisellä käytöllä olevat tilat kunnostetaan ja suunnitellaan toimiviksi harrastetiloiksi.

SAO:n asukassihteeri Sanna Lavikainen kertoo, että juuri tämän tyyppinen tila on tarpeen nuorille, joiden on muutoin haastavaa päästä harrastamaan tai vaikkapa työstämään omaa käsityöprojektia tai ryhmätyötä. Esimerkiksi käsityö- ja taideprojekteissa materiaalit vievät tilaa, harjoittelu saattaa aiheuttaa melua tai useiden henkilöiden tulisi mahtua samaan tilaan.

- Nämä SAO:n tarjoamat tilat toimivat erityisesti verstas-tyyppisinä paikkoina, joissa melu, lika tai epäjärjestys ei haittaa. Tärkeintä on saada toimivaa tilaa ja mahdollisuus omille projekteille. Omassa kerrostaloasunnossa se harvoin on mahdollista, tiivistää Sanna
Lavikainen. Tilojen varauskäytäntöä suunnitellaan parhaillaan, ja siitä tiedotetaan erikseen. Harrastetilat olisivat kuitenkin vain SAO:n opiskelijoiden käytössä.

Osallistu ja vaikuta tästä!

Lue myös uusin Easy Living lehti jossa kerrotaan aiheesta lisää tästä.

ASUNTOHAKEMUS

Klikkaa tästä hakeaksesi asuntoa.

VAPAAT ASUNNOT

Etsi asuntoja >>
Edellinen Seuraava

Asumisopas

Lue tästä

Tee vikailmoitus