Asukasvalinnat

Kysymys: Miten voin hakea asuntoa SAO:lta?
Vastaus:

Hakemuksen voi jättää tänne meille täyttämällä asuntohakemuksen nettisivujemme kautta tai täyttää paperihakemuksen toimistollamme, Puistokatu 13:sta. 

Kysymys: Jos lähetän internetin kautta asuntohakemuksen, mihin osoitteeseen laitan hakemukseen kuuluvat liitteet?
Vastaus:

Liiitteet voit skannata suoraan asuntohakemukseesi tai laittaa SAO:n sähköpostiin: sao@yhis.fi. Jos haluat laittaa liitteet postitse, osoite on Asuntopalvelu, Puistokatu 13, 57100 SAVONLINNA.  

Hyväksymisilmoitus tai opiskelijatodistus on esitettävä VIIMEISTÄÄN avaimia hakiessa!

Kysymys: Kuinka kauan kestää asuntohakemuksen käsittely?
Vastaus: Asukasvalintoja vapaisiin ja vapautuviin asuntoihin teemme aamupäivisin ennen asiakaspalveluaikaa. Kun olemme löytäneet haluamasi asuntopaikan, lähetämme Sinulle hyväksymisilmoituksen postitse.
Kysymys: Pystynkö hakemaan asuntoa ennen opiskelupaikka on varmistunut?
Vastaus: Varmistunut opiskelupaikka oikeuttaa sinut hakemaan asuntoa SAO:lta. Kun sinut on hyväksytty oppilaitokseen, saat hyväksymisilmoituksen oppilaitoksesta. Hyväksymisilmoituksen tarvitset liitteeksi asuntohakemukseesi. Opintoja jatkavalta opiskelijalta tarvitsemme opiskelutodistuksen, joka on korkeintaan 3 kk vanha.
Kysymys: Vaikuttaako kotimatka asukasvalintoihin?
Vastaus: Kotimatka vaikuttaa asunnon saamiseen. Muistathan täyttää kotikunnan ja kilometrimäärän asuntohakemukseesi.
Kysymys: Voiko samaan asuntoon muuttaa kaksi henkilöä, joista toinen ei ole opiskelija?
Vastaus: Pariskunnista toisella tulee olla opiskelupaikka Savonlinnassa, jotta voimme tarjota asuntoa opiskelija-asunnoistamme. 
Kysymys: Kuinka asukasvalinnoissa huomioidaan soluasukkaat?
Vastaus:

Asukasvalinnoissa pyritään ottamaan huomioon asukkaiden ikä, koulu ja hakijan kämppäkaveritoive. Monesti suunnilleen samanikäiset asukkaat tulevat paremmin toimeen keskenään. Vastaavasti kaveritoiveet myöskin pyritään toteuttamaan, jos meillä vain on kokonaan vapaita soluja tarjolla.

Kysymys: Ilmoitatteko solussa asuvalle asukkaalle, että on tulossa uusi kämppäkaveri?
Vastaus: Vapaaseen soluhuoneeseen voi tulla uusi asukas aivan milloin vain. Emme ilmoita asuvalle asukkaalle uuden asukkaan tulosta. Myös asunnon katsojille annamme avaimet tyhjään solupaikkaan, koska monet haluavat käydä katsomassa tulevaa kotiaan.  
Kysymys: Tarjoatteko hakijalle aina jotain asuntoa, vaikka niissä kohteissa, joihin on hakenut, ei vapaita paikkoja enää olisikaan?
Vastaus: Hakijalle voidaan tarjota vastaavaa asuntoa, jos niistä kohteista ei löydy mistä on hakenut. Uutta hakemusta ei tarvitse tehdä. Hakemusta voi päivittää puhelimitse tai sähköpostitse, jos toivomuskohteet muuttuvat.  
Kysymys: Voiko toisella paikkakunnalla opiskeleva hakea opiskelija-asuntoa Savonlinnassa suoritettavan työssäoppimisjakson ajaksi?
Vastaus: Jos työharjoittelu tai muu vastaava liittyy omaan opiskeluun, niin silloin voi hakea opiskelija-asuntoja. Opiskelutodistus on lähetettävä meille hakemuksen liitteeksi. Työharjoittelupaikasta on ilmoitettava paikka ja ajankohta jolloin työharjoittelu suoritetaan. 
Kysymys: Kuinka on mahdollista saada yksiö SAO:lta?
Vastaus: Yksiöt jaetaan jonotuksen ja asunnon tarpeen mukaan.

Meillä asuvana asukkaana voit jäädä heti jonottamaan yksiötä, jos meillä ei ole ensimmäiseksi asunnoksi tarjolla sinulle yksiötä. Hyvä asumishistoria soluasunnossa katsotaan aina plussaksi. Eli vuokrat on maksettu ja häiriöitä ei ole ollut.

   

ASUNTOHAKEMUS

Klikkaa tästä hakeaksesi asuntoa.

VAPAAT ASUNNOT

Etsi asuntoja >>
Edellinen Seuraava

Asumisopas

Lue tästä

Tee vikailmoitus